Aktuelt

Sikkerhetskurs på bane

Sikkerhetskurs på bane er en obligatorisk del av trafikkopplæringen. I videoen og her kan du lese mer om hva du trenger å vite om kurset og forberedelsene.

Norge er et langstrakt land med et variert & skiftende klima og kupert terreng. Det betyr at det kan være varierende kjøreforhold som kan være utfordrende og krevende. I Norge har vi ulike årstider og store deler av året kjører vi på vei med svært variabelt veigrep. Om høsten kan det være glatt på grunn av vått løv og om vinteren pga frost og snø. Glattkjøring er laget slik at eleven selv kan oppleve og erfare hvordan det er å kjøre på vei med variabelt veigrep.

Hvorfor sikkerhetskurs på bane?

Det er vanskelig å lese seg opp på veigrep og bremselengder på glatt føre og enda vanskeligere å lese seg til hvordan man skal håndtere bilen i en krisesituasjon. Derfor skal elevene erfare det selv i trygge omgivelser.

Målet med kurset er at elevene gjennom erfaring skal videreutvikle sin kjørekompetanse for å unngå ulykker. Eleven skal også lære å sikre personer og last.

For å unngå ulykker er det spesielt to ting som er viktige: fartsavpassing og kjøreprosessen. Husk at det tar tid å bremse, stoppe og svinge unna. Husk at det tar enda lenger tid på glatt føre. Her er det meningen at elevene skal prøve og feile!

Vi på Førerkortsentralen ønsker deg velkommen til trygg trafikkopplæring hos oss!

Book din time her:

Telefon: 55 21 09 00
E-post: post@forerkortsentralen.no