Mørkekjøring

Mørkekjøring er en obligatorisk del av førerkortopplæringen for alle som skal ta førerkort.

Dersom du fullfører trafikalt grunnkurs i perioden 16. mars – 31. oktober, vil det ikke inkludere mørkekjøring (trafikant i mørket).

I perioden fra 1. november til 15. mars vil du ikke ha tillatelse til å øvelseskjøre dersom du ikke har gjennomført mørkekjøring. Hvis du tar førerprøven i perioden 16. mars – 31. oktober uten å ha gjennomført mørkekjøring, må du ta dette kurset før 31. januar året etter.

Kurset har som hensikt å gi deg bedre kunnskap om bruk av lys ved kjøring, parkering og i nødssituasjoner under mørke forhold.

Kurset inkluderer også en innføring i risikovurdering og vanlige årsaker til ulykker som oppstår i mørket. Instruktøren vil demonstrere og forklare disse elementene.

Etter fullført kurs vil du motta et bevis fra Statens vegvesen som gir deg tillatelse til å øvelseskjøre hele året, uten begrensninger på sesongen. Dette beviset bekrefter at du har gjennomført nødvendig opplæring og er klar for å øvelseskjøre uavhengig av tidspunktet på året.

Finner du ikke det du leter etter i bookingkalenderen?

På Førerkortsentralen kan du ta førerkortet for tilhenger, MC og moped gjennom en av våre samarbeidsskoler. Du er hjertelig velkommen til å kontakte oss eller finne mer informasjon om disse kursene hos våre samarbeidsskoler.

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Les mer