På Førerkortsentralen tar du moped og MC-lappen hos en av våre medlemsskoler

Vi tilbyr praktisk opplæring for å hjelpe deg med å ta førerkortet for moped og alle MC-klasser:

 • Moped (AM146)

 • Lett motorsykkel (A1)

 • Mellom tung MC (A2)

 • Tung MC (A)

 • Utvidelser

Uansett hvilken klasse du ønsker å ta, vil våre erfarne instruktører tilpasse opplæringen etter dine behov og ferdighetsnivå, slik at du kan utvikle deg som en trygg og kompetent motorsyklist.

Ta kontakt med oss på Førerkortsentralen for å få mer informasjon om våre motorsykkelopplæringsprogrammer og planlegg din vei til moped eller MC-lappen.

Moped (AM)

For å kunne starte opplæringen for moped/scooter, må du være minst 15 år gammel og ha gjennomført trafikalt grunnkurs. Det er det ingen førerprøve, og førerkortet kan hentes ut ved gjennomført obligatorisk opplæring og bestått teoriprøve. 

Et førerkort i klasse AM146 gir deg tillatelse til å kjøre Scooter/moped med et slagvolum under 49 cm3 og en effekt som ikke overstiger 11 kW.

Lett MC (A1)

For å kunne ta førerprøven i klasse A1 (lett motorsykkel), må du være minst 16 år gammel.

Et førerkort i klasse A1 Gir deg tillatelse til å kjøre lett motorsykkel med en effekt på under 125 cm3, effekt ikke over 11kW) i tillegg til moped.

Mellomtung MC (A2)

For å kunne ta førerprøven i klasse A2 (mellomtung motorsykkel), må du være minst 18 år gammel.

Et førerkort i klasse A2 gir deg tillatelse til å kjøre mellomtunge motorsykler med en effekt på opptil 35 kW og en effekt/vekt-forhold på maksimalt 0,2 kW/kg. Du kan også kjøre motorsykler med eller uten sidevogn, samt trehjulsmotorsykler med en effekt på opptil 15 kW.

Tung MC (A)

For direkte erverv av førerkort i klasse A (tung motorsykkel), må du være minst 24 år gammel.

For etappevis erverv av førerkortet, må du være minst 20 år gammel og ha minimum to års kjøreerfaring med klasse A2. Hvis du ikke oppfyller dette kravet, må du ha minst to års kjøreerfaring med klasse A2 før du fyller 24 år.

Et førerkort i klasse A gir deg tillatelse til å kjøre tung motorsykkel med eller uten sidevogn, trehjulsmotorsykler med en effekt på over 15 kW, samt mopeder.

Obligatorisk opplæring

Den obligatoriske opplæringen for MC består av følgende elementer:

 • Obligatorisk MC-kurs: Dette kurset har en varighet på 3 timer og gir deg grundig opplæring i motorsykkelkjøring. Du vil lære om trafikkregler, kjøreteknikk, sikkerhet og ansvar.

 • Trinnvurdering inkludert samtale og kjøring: Dette trinnet tar 2 timer og innebærer en vurdering av dine ferdigheter av en erfaren trafikklærer. Du vil få tilbakemeldinger og veiledning for å forbedre kjøreferdighetene dine. Det vil også være en samtale om trafikksikkerhet.

 • Sikkerhetskurs i presis kjøreteknikk: Dette kurset varer i 4 timer og fokuserer på utvikling av presis kjøreteknikk. Du vil lære avanserte teknikker og øvelser som hjelper deg med å håndtere motorsykkelen nøyaktig og trygt i ulike situasjoner.

 • Sikkerhetskurs på vei: Dette kurset varer i 5 timer for A1 og A2, og 8 timer for A. Her vil du få grundig opplæring og trening på veien. En erfaren instruktør vil veilede deg mens du kjører i ulike trafikkmiljøer. Kurset fokuserer på å utvikle avanserte kjøreteknikker, situasjonsbevissthet og trygg kjøring.

I tillegg til den obligatoriske opplæringen, anbefales det at du supplerer med tilstrekkelig øving sammen med trafikklæreren din og privat øvelseskjøring. Den obligatoriske opplæringen alene er vanligvis ikke tilstrekkelig for å oppnå de ferdighetene som kreves for å bestå førerprøven.

Priser Moped (fra)

Kjøretime (45 min)

745,-

Trinnvurderingstime (45 min)

745,-

Sikkerhetskurs på vei (180 min)

2960,-

Sikkerhetskurs i trafikk (180 min)

2960,-

Grunnkurs moped (135 min)

1100,-

Priser MC (fra)

Obligatorisk MC-kurs (135 min)

1100,-

Kjøretime (45 min)

900,-

Trinnvurderingstime (45 min)

900,-

Sikkerhetskurs i presis kjøreteknikk (180 min)

5700,-

Sikkerhetskurs på vei, inkl. teori (A1 og A2) (225 min)

5800,-

Sikkerhetskurs på vei, inkl. teori (A)

8000,-

Leie av MC til førerprøven:

2500,-

Prøveoppkjøring

1800,-

Baneleie til sikkerhetskurs:

900,-

Våre samarbeidsskoler tilbyr også pakker med rabaterte priser

Utvidelse fra kl. A1 til A2 uten førerprøve

Ved utvidelse fra klasse A1 til A2 kan du oppnå førerretten uten å måtte gjennomføre en ny førerprøve. Du må imidlertid fullføre følgende obligatoriske kurs:

 1. Obligatorisk utvidelseskurs fra A1 til A2 – 2 timer
 2. Sikkerhetskurs i presis kjøreteknikk – 4 timer
 3. Sikkerhetskurs på vei – 5 timer

 

Når du har dokumentert fullført de obligatoriske kursene for utvidelse fra klasse A1 til A2, vil du oppnå førerrett i klasse A2 uten behov for en ny oppkjøring. For å kunne utvide fra klasse A1 til A2 må du ha hatt minst to års førerett i klasse A1. Kurset kan tidligst påbegynnes ett år etter at du har fått førerretten i klasse A1.

Utvidelse fra kl. A2 til A

For å utvide fra klasse A2 til klasse A, er det et krav at du har hatt minimum to års førerett i klasse A2. I tillegg må du fullføre et obligatorisk kurs som varer i syv timer. Dersom du ønsker å utvide til klasse A før det har gått to år, må du i tillegg til det obligatoriske kurset gjennomføre en ny praktisk prøve.

Anmeldelser

Vår score 4.9 (Basert på 40+ google anmeldelser)

Bekreftet anmeldelse
Les mer
Fantastisk kjøre skole, kjørte med Marianne Mathisen. Hun er fantastisk flink kjøre lærer og anbefalles på det sterkeste. Møter altid opp i tidet og med et smil. Dette er en dame som virkelig brenner for det hun holder på med.
Bekreftet anmeldelse
Les mer
Fantastisk kjøreskole og utrolig dyktige kjørelærere! Jeg hadde Pål Haukedal som kjørelærer og han anbefaler jeg på det sterkeste! Aldri noe tull med booking/ombooking av kjøretimer, kommer til avtalt tid og legger virkelig til rette for at en skal bestå oppkjøringen. Brukte litt tid på førerkortet på grunn av 80% fast jobb og 50% studier, men Pål loset meg gjennom og jeg bestod oppkjøringen på første forsøk
Bekreftet anmeldelse
Les mer
Jeg vil anbefale Førerkortsentralen AS på det sterkeste! De har vært hjelpsomme, effektive og flinke fra første stund, og tilrettelagt kjøreopplæringen etter meg og mine behov. De har også vært pålitelige og lette å kontakte for spørsmål eller ombooking av timer
Bekreftet anmeldelse
Les mer
Utrolig bra kjøreskole. De er utrolig grei og god info alt man trenger for å ta lappen. Anbefaler dette på det sterkeste. Kunne man gitt de 10 stjerner hadde de fått det av meg. Vis flere skal ta lappen som meg. Velg denne kjøreskolen. Tusen takk for all hjelpen😊🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟