Aktuelt

Derfor bør du parkere med fronten ut

Til tross for at farten som oftest er lav på parkeringsplasser skjer det ulykker der. For å unngå å bulke bilen eller å kjøre på noen anbefales det er å rygge inn og parkere med fronten ut.

Når du kjører inn på en parkeringsplass er det mange faktorer å ta hensyn til: andre kjørende biler, gående, barn som løper og biler på vei ut.

Du har bedre oversikt over dette når du kjører inn på parkeringsplassen. Når du skal kjøre ut derimot har du ikke like god oversikt med mindre du har parkert med fronten ut.

Alvorlige ulykker skjer på parkeringsplasser og særlig små barn er utsatte. De har ikke samme risikoforståelse som voksne, de er liten og kan være vanskelige å oppdage i blindsonen.

Mange velger å kjøre rett inn i parkeringslommen når de kommer til parkeringen, fordi det oppleves kanskje som det enklest der og da. Men å parkere med fronten inn kan fort medføre ulempe når du skal forlate plassen. Du har dårligere oversikt over omgivelsene når du rygger ut sammenlignet med når du rygger inn.

Husk at skader ikke kun skjer i parkeringshus eller ved parkeringsplassen på kjøpesenteret. Ryggekamera og parkeringssensor kan bidra til å redusere parkeringsskader, men likevel er det nødvendig å bruke alle sanser og hjelpemidler for å unngå påkjørsler når mennesker er i bevegelse rundt oss.

Hvis du bulker bilen, kan det få store økonomiske konsekvenser for deg. MEN om du kjører på noen vil du i verste fall ha et liv på samvittigheten.

Hos oss lærer du å kjøre forsvarlig og ta kloke valg – velkommen til trygg opplæring hos oss:

Telefon: 55 21 09 00
E-post: post@forerkortsentralen.no